ПЛАН ЗАХОДІВ

іЗ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ

в КЗДО № 72 КМР 

 

 

Зміст заходів

Термін виконання

Відповідальні

1 Доведення до усіх співробітників КЗ «ДНЗ (ясла-садок № 72» КМР Плану заходів із відзначення у 2023 році Дня охорони праці в Україні .  Березень 2023 Директор (завідувач)
2 Розробка та затвердження власних Заходів із відзначення у 2023 році Дня охорони праці в Україні . Квітень –грудень 2023 Директор (завідувач)
3 Розміщення на офіційному сайті, сторінках соціальних мереж, оприлюднення через інші засоби масової інформації анонсів про підготовку до відзначення у 2023 році Дня охорони праці в Україні . Квітень –грудень Відповідальний за сайт ЗДО
4 Організація та проведення на виробничому рівні Заходів з відзначення у 2021 році Дня охорони праці в Україні. Квітень –грудень Директор (завідувач)
5 Розробка та реалізація спеціальних інформаційних заходів (нарад, засідань за круглим столом) для покращення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення стійких систем БЗР Квітень – червень Директор (завідувач)
6 Залучення заінтересованих громадських організацій, спілок та інших об’єднань до процесу формування політики щодо покращення безпеки та здоров’я працівників на роботі Квітень – грудень Директор (завідувач)
7 Участь в онлайн конференції присвяченої Дню охорони праці в Україні.  квітень 2023 Директор (завідувач)
8 Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо безпеки праці на робочих місцях.

 

Квітень – грудень Директор (завідувач), вихователь-методист, завгосп, старша м/с
9 Проведення відкритих занять, лекцій, семінарів «28 квітня – День охорони праці» для учасників освітнього процесу. Квітень – червень Вихователь-методист, вихователі
10 Організація та проведення у закладі конкурсу на безпечне робоче місце Квітень – червень Директор (завідувач)
11 Проведення консультацій та надання роз’яснень працівникам щодо важливості застосування нових форм організації праці, зокрема масштабного переходу на дистанційну роботу під час карантину і пов’язаним з цими змінами розширенням можливостей для працівників, а також про виникнення потенційних ризиків щодо БЗР, зокрема психосоціальних ризиків та ризиків насильства Квітень –грудень Директор (завідувач)
12 Підготовка та поширення в закладі брошур, буклетів інших наочних матеріалів щодо прав працівників в сфері безпеки та гігієни праці Квітень – грудень Вихователь-методист, завгосп, старша м/с
13 Надання інформаційної допомоги щодо організації безпечної роботи працівників під час карантину, не допускаючи при цьому порушень трудового законодавства

 

Квітень –грудень Директор (завідувач), вихователь-методист
14 Впровадження програм навчання з питань охорони праці з урахуванням наявних та виникаючих потенційних виробничих ризиків пов’язаних з застосуванням нових форм організації праці Квітень – грудень Директор (завідувач)
15 Проведення постійної роботи із залучення працівників до процесу формування системи безпеки та здоров’я працівників на роботі Квітень – грудень Директор (завідувач)
16 Забезпечення працівникам вільного доступу до належних засобів правового захисту і справедливих та дієвих механізмів повідомлення та урегулювання спорів у разі настання випадків порушення законодавства з питань охорони праці Квітень – грудень Директор (завідувач)
17 Участь у проведенні конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» у 2023 році, відборі кращих робіт, визначенні та нагородженні переможців конкурсу Березень-квітень Вихователь-методист, вихователі

 

  Директор КЗДО № 72» КМР                                          Ірина Руденко                                                                                                           

ПАМ’ЯТКА

для працівників ЗДО № 72 під час роботи в умовах адаптивного карантину

            З метою стабільного та впорядкованого відновлення роботи та освітнього процесу в ЗДО після зняття карантинних обмежень, під час виконання посадових обов’язків обов’язково дотримуйтеся вимог охорони праці, безпеки життєдіяльності та правил особистої гігієни!!!

ЗАХОДИ ІНФЕКЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ:

  1. При підвищеній температурі, появі кашлю, нежитю або ускладненні дихання негайно звертайтеся за медичною допомогою. Поява підвищеної температури, кашлю, ускладнення дихання можуть бути викликані респіраторною інфекцією або іншим захворюванням.
  2. Усі робочі поверхні (наприклад, столи, телефони, клавіатури, тощо) потрібно регулярно протирати дезінфікуючим засобом. Тому, що забруднення на поверхнях, які торкаються співробітники, є одним із основних джерел поширення інфекції.
  3. Частіше провітрюйте приміщення. Доступ чистого повітря на робочому місці перешкоджає розповсюдженню вірусів.
  4. Регулярно мийте руки з милом протягом 30-40 секунд або обробляйте їх спиртовмісним засобом. Якщо на поверхні рук є вірус, миття рук або їх обробка спиртовмісним розчином вб’є його.
  5. Дотримуйтесь дистанції. Тримайтесь від людей на відстані мінімум 1 метра, особливо, якщо у них кашель, нежить, підвищена температура. Кашляючи або чхаючи, людина, яка хворіє на респіраторну інфекцію, поширює навколо себе дрібні краплі, що містять вірус. Якщо ви перебуваєте занадто близько до такої людини, то можете заразитися при вдихання повітря.
  6. По можливості не чіпайте руками очі, ніс, рот. Торкаючись руками очей, носа або рота, можна перенести вірус з поверхні рук до організму.
  7. Дотримуйтесь правил респіраторної гігієни. При кашлі або чханні прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя. Використану серветку відразу викидайте у контейнер для сміття. Це дозволяє запобігти поширенню вірусів. Якщо при кашлі або чханні прикривати ніс або рот рукою, мікроби можуть потрапити на ваші руки, потім на предмети або людей, яких ви торкаєтесь.                                                                                                                       

8.Не вживайте в їжу сирі продукти тваринного походження (м’ясо, птицю, рибу, яйця) або ті продукти, які не пройшли належну термічну обробку.

  1. Категорично уникайте будь-яких контактів з тваринами (бродячими котами, собаками, птахами, гризунами, кажанами).
  2. Якщо ви кашляєте або чхаєте – носіть маску.
  • Перед тим, як одягати маску, вимийте руки з милом або обробіть їх спиртовмісним розчином.
  • Одягніть маску так, щоб вона закривала рот і ніс без проміжків між обличчям і маскою.
  • Не торкайтеся маски під час використання, в разі дотику, обробіть руки спиртовмісним розчином або вимийте їх з милом.
  • Щойно маска матиме ознаки сирості, замініть її на нову, не використовуйте одноразової маски повторно.
  • Безпечно знімайте маску, торкаючись її тільки ззаду(не торкайтеся передньої частини маски).
  • Використану маску відразу викиньте у спеціальний контейнер.

НЕ ЗАЙМАТЕСЯ САМОЛІКУВАННЯМ! НЕГАЙНО ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО ЛІКАРЯ!